2 hafta önce | Okunma Sayısı : 129
İl Özel İdaresi'nce bölge için 2023'te başlatılan imar planı düzenlemesinin çok yavaş ilerlediğini belirten Altunhan, "Edirne'de askıda yemek var, Saros Körfezi'nde askıda yıkılacak evlerin listesi var. Bunun bütün müsebbibi şimdiye kadar olan yetkililerin orada göz yumması. Devlet vazifesini yapmıyor" dedi.
Edirneli İş İnsanı Mustafa Altunhan, 2013 yılında köy statüsüne düşürülen ve ardından belediye binasının yanmasıyla imar planları kaybolan Keşan’a bağlı Çamlıca bölgesinde, arsa ve konut sahiplerinin halen mağduriyet yaşadığını söyledi.
Kendisi de bölgede turizm tesisi işleten Altunhan, Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan köy ve beldelerde, kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için İl Özel İdaresi tarafından 2023 yılında başlatılan imar planı düzenlemesinin yavaş gittiğini, taşınmazları ‘kaçak’ statüsüne düşen vatandaşların mağduriyet yaşadığını söyledi. Özellikle Çamlıca Köyü ve civarında vatandaşların 12 yıldan bu yana mağdur edildiğini belirten Altunhan, yetkililere çağrıda bulundu.
“TÜM EVRAKLAR YANINCA KAÇAK YAPILAŞMA BAŞLADI”
Bölgedeki yapılan 12 yıl önce yaşanan yangın nedeniyle kaçak statüsüne düştüğünü belirten Altunhan, “12 yıl önce Çamlıca Belediyesi diye belediye vardı Saros Körfezi’nde. Bu belediye imara açıktı orada. Herkes istediğinde evini yapıyordu. O belediyenin zamanında orada yer alanlar belediyenin aniden kapanmasıyla ve ardından çıkan yangınla bütün evraklar gitti orada. Benim evraklarım da gitti. Dolayısıyla Saros Körfezi’nde ‘kaçak yapılaşma’ söylemleri yayılmaya başladı var olan yerlerle ilgili evraklar yanınca. Benim bir tane arazim var orada, ben de bir şey yapamıyorum” dedi.
“MAALESEF BURADAKİ ÇALIŞMALAR ÇOK YAVAŞ GİDİYOR”
Bölge için İl Özel İdaresi tarafından başlatılan imar planı çalışmasının çok yavaş ilerlediğini ifade eden Altunhan, “Maalesef buradaki çalışmalar çok yavaş gidiyor. Devlet vazifesini yapmıyor. Eğer ki devlet vazifesini yaparsa bu insanlar orada ne kaçak inşaat yapar, ne bir şey yapar çünkü kendi yerleri, kendi arsaları. Ama sen 12 seneden beri buraya imar planı yapmazsan, adam İstanbul’dan, İzmir’den, Bursa’dan yer almış orada, hala bekliyor. Burada devletin ağır çalışmasından sebep insanlara eziyet edilemez. Bunu dile getirmek için burada bulunuyorum” diye konuştu.
Bölgedeki vatandaşların kaçak yapılaşmalarına, zamanında Özel İdare tarafından da göz yumulduğunu iddia eden Altunhan, “Bir de bunlar bir gecede olmadı. Özel İdare’den zamanında insanlara dendi ki; ‘yapın arkadan imar geliyor, o zaman imarını alırsınız.’ Bunu Sayın Valimiz de bilsin. Bunlara esas göz yuman eskiden özel idarenin içindekiler. Burada bugüne kadar yapılaşmaya niye izin verdiniz? Madem kaçak niye izin veriyorsunuz? Kamu vicdanında o insanlara bu yapılmaması lazım. Emekli öğretmenler, emek işçiler orada bir yer almış. Edirne’de askıda yemek var, Saros Körfezi’nde askıda yıkılacak evlerin listesi var. Benim de var. Benim için yemin ediyorum bu kalem kadar değeri yok. Bu basın toplantısını ben oradaki dar gelirli aileler için yapıyorum. Çünkü hepsi o kadar üzgündü ki. Yemin ediyorum bu valimiz bizim çok vicdanlı. Onları görseydi bir hal çaresi arardı. Ama bunun bütün müsebbibi şimdiye kadar olan yetkililerin orada göz yumması. Onun için ben sözü fazla uzatmıyorum. Başta söylediğim gibi; Saros Gazze veyahut da Hatay olmasın” şeklinde konuştu.