BUKET MAMAHAR AÇIKGÖZ - ÖĞRETMEN Yazıları - Edirne Haberleri
Sevgili Öğrenciler; Türkçe, tarih, coğrafya gibi sözel derslerle birçoğunuzun arası sayısal derslere göre daha iyidir.
1 gün önceBirçok öğrencinin sorunudur. Masanın başına oturup on dakika geçmeden sıkılmaya başlamak ya da hiç masa başına oturmayı istememek, ders çalışmaya karşı isteksiz olmak. Ders çalışmayı etkileyen içsel ve çevresel faktörler vardır.
1 hafta önceHepimiz öğrenci olduk. Ders çalışmak birçoğumuza o zamanlar külfet gelirdi. Şartların getirdiği zorunluluklarla sistemler hızla değişti. Bir sınav ülkesi olduk çıktık. İlkokulu bitiren öğrenciler, kendilerini dört yıllık yoğun bir sınav karmaşası içinde buluyorlar.
2 hafta önceÖğrenmenin farklı yöntem ve teknikleri vardır. Her birey farklı şekilde öğrenir. Öğrenmenin de farklı yöntemleri vardır. Birey ihtiyacına yönelik doğru yöntemi bulduğunda kalıcı öğrenmeyi sağlayabilir. Günümüzde öğrenciler bilgiyi öğrenmiyor, ezberliyorlar.
3 hafta önceMesleğinde 21.yılını çalışan bir eğitimci olarak bu hafta sizinle biraz dertleşmek istedim. Eğitim, ülkemizin önemli bir sorunu.
1 ay önceGünümüzde liselerde alan seçerken büyük bir çoğunluk fen-matematik yani sayısal derslerin ağırlıklı olduğu alan seçimi yapılmaktadır. Bunun dışında Türkçe-matematik ve dil alanları da öğrenciler tarafından seçiliyor.
1 ay önceMotivasyon, bireyin içsel gücü ile hedefe odaklanmasıdır. Hayatın her alanında gereklidir. Etkili çalışma sonunda elde edilecek başarının %50’ si teknik, %50’ si ise motivasyon sonucudur.
1 ay önceMeslek seçiminde kazançla birlikte işin getireceği yaşam kalitesi, iş tatmini ve kişisel değerlerin de göz önünde bulundurulması önemlidir.
1 ay önceÖğrenmenin farklı yöntem ve teknikleri vardır.
2 ay önceGünümüz yoğunluğu içinde hepimizin her dakikası çok kıymetlidir. Bazen 24 saat bile yetmiyor istediklerimizi yapmaya. Önceliklerimiz doğrultusunda bir planlama yapmak zamanı verimli kullanmak açısından fayda sağlayacaktır.
2 ay önceSevgili Öğrenciler, birçoğunuz gerçek sınava hazırlık amacıyla deneme sınavlarına giriyorsunuz. Asıl sınav gününün provasını yapıyor ve kendiniz için en doğru sınav taktiğini bulmaya çalışıyorsunuz. Aynı zamanda konu eksiklerinizi belirliyor ve onları kapatmak adına planlamalar yapıyorsunuz.(yapıyor...
2 ay önceBizim lise dönemlerimizde hocalarımız 10.sınıfın sonunda alan seçerken :”Sakın ha sözle seçmeyin, sürünürsünüz.” derlerdi.
3 ay önceGünümüzde liselerde alan seçerken büyük bir çoğunluk fen-matematik yani sayısal derslerin ağırlıklı olduğu alan seçimi yapılmaktadır.
3 ay önceOBP puanı nedir? sorusuna yanıt olarak, öğrencinin lise eğitimi süresince gösterdiği performansı ve akademik başarıyı yansıtır. Bu puan, YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) puanları ile birleştirilerek, üniversiteye yerleşme puanını oluşturur. OBP puanının yüksek olması, üniversiteye yerleşme şansı...
4 ay önceGünlük çalışmaların grup şeklinde arkadaşlarla yapılması çoğunlukla öğretmenler tarafından önerilmez.
4 ay önce